RODO to skrót od Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych. Rozporządzenie wchodzi w życie od 25 maja 2018 roku. RODO daje gwarancję obywatelom UE ochrony danych osobowych oraz modernizacji przestarzałych przepisów dotyczących prywatności.

Odpowiedzialność w Manwith Passion

RODO jest obecnie standardem dla praw ochrony danych osób fizycznych, spełniamy postanowienia unijnego rozporządzenia. Państwa dane są bezpieczne. Administratorem danych osobowych jest Manwith Passion z siedzibą przy ul. Al. 29-go Listopada 130/421, 31-406 Kraków, wpisana do CEIDG, NIP: 984-016-57-88,

e-mail: woromanwith@gmail.com, nr tel. 793-007-597.

Adres naszej strony internetowej to: https://manwith.pl

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Zbieramy tylko niezbędne dane do realizacji określonych celów. Twoje dane są nam potrzebne, aby wysyłać: newsletter, informacje handlowe, informacje marketingowe, informacje na temat organizowanych konkursów.

Podstawą przetwarzania Twoich danych osobowych jest realizacja założeń marketing, uzasadniony interes administratora, tj. w celu kontaktu z osobą wyrażającą chęć kontaktu. W stosunku do pozostałych celów podstawą przetwarzania danych osobowych jest Twoja zgoda.

W jaki sposób komunikujemy się z Tobą?

 

Wysyłamy do Ciebie informacje drogą mailową ? w formie newsletterów lub ofert handlowych, pocztą e-mail oraz pocztą tradycyjną. Możemy się komunikować również za pomoca newslettera.

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Formularze kontaktowe

Informacje przesłane za ich pośrednictwem są przez nas przechowywane na potrzeby obsługi Klienta przez nieokreślony czas, ale nie wykorzystujmy uzyskanych tak informacji w celach marketingowych. W procesie kontaktu za pomocą formularza pozyskiwane są dane w postaci adresu e-mail oraz dobrowolnie podanych danych (imię, imię i nazwisko, pseudonim itp.).

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję ?Pamiętaj mnie?, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Te witryny mogą zbierać informację o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

W procesie analizy statystyk pomaga nam Google Analytics oraz Google Search Consol. Zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności tych Firm.

Z kim dzielimy się danymi

Twoje dane nigdy nie zostaną udostępnione innym podmiotom handlowym.

Dane przesyłane są do Firm statystycznych takich jak Google Analytics oraz Google Search Consol. Służą one ulepszeniu działania Serwisu i dostosowania potrzeb do preferencji Klientów.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Czy mam dostęp do swoich danych osobowych

Tak, masz dostęp do wglądu i zmiany swoich danych osobowych. Możesz napisać do nas na maila woromanwith@gmail.com, udzielimy Ci wszystkich niezbędnych informacji.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych, które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Twoje dane kontaktowe

W przypadku chęci zmiany lub usunięcia swoich danych kontaktowych ? skontaktuj się z nami telefonicznie pod nr tel. 793-007-597 lub mailowo: woromanwith@gmail.com. Administrator serwisu zmodyfikuje lub usunie dane na Twoją prośbę możliwie jak najszybciej po wyrażeniu takiej prośby.

Informacje dodatkowe

Jak chronimy twoje dane?

Wykorzystujemy najbezpieczniejsze metody ochrony i przekazywania danych. Protokół SSL szyfruje, uwierzytelnia i zapewnia integralność wiadomości. Po zalogowaniu (połączeniu się z bezpieczną stroną WWW) użytkownik jest o tym informowany. W adresie strony ?http? zamienia się na ?https?, a na prawej dolnej stronie paska przeglądarki Internet Explorer pojawia się symbol kłódki. W przeglądarkach Firefox i Opera symbol kłódki pojawia się na pasku nawigacji. Klikając w symbol kłódki sprawdzisz tożsamość serwera manwith.pl, którego autentyczność potwierdza certyfikat Let?s Encrypt Authority X3.

Dodatkowo dane są zabezpieczone przez dwuskładnikowe logowanie, zabezpieczające przed niepożądanym logowaniem.

Gdzie możesz złożyć skargę?

Skargi można kierować w chwili obecnej do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO).